ARB ADATVÉDELMI KONFERENCIA no.2.

Ahol az adatvédelmi szakemberek találkoznak

2022. október 26. 9.00 – 17.00
Helyszín: Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ (1143 Budapest, Stefánia út 34-36.)

AdatvedelmiKonferencia-LOGO-3-1024x521
Előadóink:

Révész Balázs

Kiss Ernő

Farkas Tamás

Osztopáni Krisztián

Dósa Imre

Kéri Ádám

Bereczki Tamás

Liber Ádám

Amigya Andrea

Eszteri Dániel

PROGRAM

8:15-9:00 Érkezés, regisztráció, napindító kávé

9:00-9:20 Bevezetés, Aktuális kérdések az adatvédelem és információszabadság világából
Dr. Révész Balázs
ARB Privacy Kft.

9:20-9:50 Hatósági tapasztalatok-adatvédelmi ügyek a NAIH szemszögéből
Dr. Kiss Ernő
NAIH

9:50- 10:20 Jelbeszéd/ DP vs. IT/ A gondolatolvasás helyett kérdezzük meg a másik felet!
Farkas Tamás
MADAT/ Bluekey Kft.

10:20-10:50 KÁVÉSZÜNET

10:50-11:30 Direkt Marketing és ADATVÉDELEM területe
Dr. Osztopáni Krisztián
SBGK

11:30-12.00 Méltányos adatvédelem (Az új technológiák adatvédelmi megközelítése; A tisztességes adatvédelmi megközelítés szervezeti, eljárási keretei; (tanúsítás, magatartási kódex tájékoztatás helyett); Adatvédelmi kockázatok óvatos megközelítése: jóhiszemű joggyakorlás vs üzleti haszon maximalizálás (veszélyek más jogágakban kezelése)
Dr. Dósa Imre
Magyar Adatvédelmi Tudatosságért Társaság Egyesülete

12.00-12.30 Gyakorlati jogalkalmazási problémák és ellentmondások
Dr. Kéri Ádám
ügyvéd

12:30-13.20 EBÉD-ÁLLÓFOGADÁS

13:20-14:00 Az [adatvédelmi] incidenskezelés általánosságban és a felhőben a DPO szemszögéből
Dr. Bereczki Tamás
PROVARIS Varga & Partners

14.00- 14.40 Targetált hirdetések- kitekintéssel a DSA-ra, DMA-ra, valamint mi várható a jövőben
Dr. Liber Ádám
PROVARIS Varga & Partners

14.40-15.10 Az adatvédelmi bírságok alakulása az EU-ban és itthon
Dr. Amigya Andrea
ARB Privacy Kft.

15:10-15:40 A blokklánc mint személyes adatkezelési technológia GDPR megfelelőségéről
Dr. Eszteri Dániel
NAIH

15:40- 16:00 Kávészünet

 

16:00-17:00 KEREKASZTAL

Dr. Liber Ádám, Dr. Osztopáni Krisztián, Dr. Révész Balázs, Dr. Kéri Ádám, Dr. Bereczki Tamás, Dr. Eszteri Dániel

Normál jegyár

55.000, Ft+ÁFA (Ebéddel)
  • A belépőjegy tartalmazza:
  • Részvételi lehetőséget a rendezvényre
  • A helyszínen a rendezvény ideje alatti étel- és italfogyasztást.
  •  
MEGRENDELÉS2
error: Content is protected !!

Dr. Révész Balázs
ügyvezető, ARB Privacy Kft.

Jogász, kommunikációs szakember. 1999-ben végzett a Kodolányi János Főiskola kommunikációs szakán, 2000-ben szerzett jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem alapító évfolyamán és 2007-ben fejezte be jogi szakvizsgáit. Főiskolai és egyetemi tanulmányai mellett rádiós és televíziós műsorszerkesztőként dolgozott, az egyetemi államvizsgák után a jogi pályát választotta hivatásául. 2004 februárjától az Adatvédelmi Biztos irodájának szakértője, illetve főosztályvezető-helyettese, majd a NAIH főosztályvezetője adatvédelem, audit és információszabadság területeken 2018. áprilisáig. Az ARB Privacy Kft. alapítója és ügyvezetője, adatvédelmi tanácsadó.

Számos információszabadság és adatvédelmi témájú publikáció fűződik nevéhez, köztük más szerzőkkel a „Magyarázat a GDPR-ról” című könyv mindkét kiadása. Az ELTE JTI és az NKE megbízott oktatója, c. egyetemi docens.

Dr. Kiss Ernő osztályvezető, Adatvédelmi Főosztály NAIH

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság osztályvezetője, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet megbízott oktatója.

Dr. Farkas Tamás
Elnök- MADAT,  Adatvédelmi szakjogász, ISO 27001 vezető auditor és ISO 27701 adatvédelmi vezető auditor

Több évtizede foglalkozik biztonsági kérdésekkel vezető beosztásokban.

2011. óta ügyvezetőként a Blue Key Kft-t és annak adatvédelmi tanácsadói tevékenységét irányítja.

ISO 27001 és ISO27701 vezető auditorként az általános adatvédelmi rendelet megfelelésének sarokpontjaként tekint az adatvédelem és az információbiztonság közös lehetőségeinek kihasználására.

2015 óta meghatározó szervezője a DATA FACTO adatvédelmi műhelynek. A műhely rendezvényein megjelenő adatvédelmi szakemberek közösségéből jött létre 2016-ban Magyar Adatvédelmi Tudatosságért Társaság (MADAT), melynek harmadik ciklusát töltő elnöke.

Dr. Osztopáni Krisztián
ügyvéd, partner, SBGK Ügyvédi Iroda

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, majd az Adatvédelmi Biztos, és a NAIH-nál dolgozott, mint adatvédelmi szakértő, vizsgáló. 2018-ban a NAIH Engedélyezési és Incidens-bejelentési Főosztály főosztályvezető-helyettese volt.
2018-ban került az SBGK Ügyvédi Irodához. 2015 óta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Adatbiztonsági és Adatvédelmi szakjogász képzés óraadó oktatója


Dr. Dósa Imre
adatvédelmi tisztviselő, kamarai jogtanácsos, MADAT

1988 óta változatos jogi munkakörökben szerzett szakmai tapasztalatot az Igazságügyi Minisztériumtól az Alkotmánybíróságon át a banki szféráig. 2004. óta foglalkozik intenzíven adatvédelemmel. 2011. óta a belső adatvédelmi felelős majd tisztviselő. Tagja a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületnek, és a MADAT-nak. Több adatvédelmi konferencia visszatérő előadója.

Dr. Kéri Ádám
ügyvéd, önálló praxist folytat compliance, adatvédelmi jog, munkajog, cégjog és szerződések joga profillal

Előadása: Gyakorlati jogalkalmazási problémák és ellentmondások

Az ELTE Jogi Karán diplomázott, majd a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanult, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia Achool of Law, Athens, GA, USA) amerikai jogból diplomázott. Jelenleg önálló praxist folytat compliance, adatvédelmi jog, munkajog, cégjog és szerződések joga profillal. 2018 és 2019 között tagja volt a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak. Szakmai partnere a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Szakterületein in-house, illetve egyéb képzéseket tart, rendezvényeket szervez, szakcikkeket publikál különféle kiadványokba. Egyebek mellett a nevéhez fűződik az Adatvédelem a gyakorlatban című, nagysikerű HVG-kiadvány is. Ügyfelei közhatalmi szervek, önkormányzatok, illetve a pénzügyi, informatikai szektorban, egészségügyben, oktatásban működő vállalkozások.

Dr. Bereczki Tamás, CISM, CRISC, CIPP/E
jogász, informatikus, ügyvédi praxis társvezetője a PROVARIS Varga & Partnersnél

Tamás elsősorban adatvédelemi jogra, adatvédelmi és információbiztonsági kockázatmenedzsmentre, technológiai regulatory compliance és szoftverjogi területekre szakosodott jogász, informatikus. Jelenleg egy technológiai és digitalizációs ügyfókuszú ügyvédi praxis társvezetője a PROVARIS Varga & Partnersnél. 2013 óta az Isaca, 2018 óta a IAPP tagja. Jelenleg a IAPP KnowledgeNet Hungary Chapter társvezetője.

Dr. Liber Ádám
PROVARIS Varga & Partners adatvédelemre és informatikai jogra szakosodott partner ügyvédje

Liber Ádám a PROVARIS adatvédelemre és informatikai jogra szakosodott partner ügyvédje. Felsőfokú iparjogvédelmi szakképesítéssel, versenyjogi szakjogászi képzettséggel és számos nemzetközi adatvédelmi minősítéssel rendelkezik (CIPM, CIPP/E, FIP). Több mint másfél évtizedes tapasztalata van hazai és multinacionális vállalatok személyes adatok kezelésével, adatvédelmi auditokkal, adattovábbítási és adatfeldolgozási szerződések készítésével, továbbá adatvédelmi megfelelési projektek lebonyolításával kapcsolatosan. Rendszeresen képvisel adatkezelőket az adatvédelmi hatósági, illetőleg adatvédelmi hatóság közigazgatási határozata felülvizsgálatával kapcsolatos eljárásokban bíróságok előtt. Számos adatvédelmi tárgyú publikáció szerzője és több egyetemi posztgraduális képzésen adatvédelmi jogot oktat előadóként.

Dr. Amigya Andrea
Partner, szakértő, ARB Privacy Kft.

Szakmai pályafutását a közigazgatásban kezdte – területi és országos hatáskörű szerveknél- és ennek keretein belül kezdett adatvédelemmel és információszabadsággal foglalkozni.

2012-től állami tulajdonú gazdasági társaságoknál adatvédelmi és információszabadság ügyekkel foglalkozott, majd egy ügyvédi iroda állandó adatvédelmi szakértőjeként számos hazai vállalkozás adatvédelmi keretrendszerének kialakításában is részt vett.

Adatvédelmi tudását infokommunikációs és adatvédelmi szakjogász képzéseken bővítette, majd Buzás Péterrel és Révész Balázzsal megalapították az ARB Privacy Kft-t, amely adatvédelmi és információszabadsággal foglalkozó tanácsadó cég.
Szakmai munkája mellett adatvédelmi tudatossági oktatások aktív előadója.

Dr. Eszteri Dániel
a NAIH Incidensbejelentési Osztály – osztályvezető, Engedélyezési és Incidensbejelentési Főosztály

Jogász, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság osztályvezetője, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet és az Nemzeti Közszolgálati Egyetem megbízott oktatója. 2015-ben Ph.D. fokozatot szerzett a virtuális tulajdonról írt disszertációjával Pécsi Tudományegyetemen. Kutatási területei a virtuális tulajdon, a mesterséges intelligencia és a blokklánc-technológia szabályozása elsősorban polgári jogi és adatvédelmi jogi szempontból